Drastično povećanje prometa i prihoda

U ovom slučaju istražujemo kako je klijent iz niše kreativnih alata, suočen s niskom prodajom i slabom online prisutnošću, značajno povećao promet i prihode putem suradnje s Digitalnim Pulsom. Klijent je postigao impresivne rezultate zahvaljujući dobro osmišljenoj SEO strategiji.

O klijentu

Klijent se bavi prodajom kreativnog materijala putem web shopa, ali se suočavao s nekoliko izazova:
  1. Niski promet na web stranici
  2. Slaba online prisutnost
  3. Nizak broj konverzija i prodaja
Drastično povećanje prometa i prihoda

Rješenje

Digitalni Puls je implementirao sveobuhvatnu SEO strategiju koja je uključivala sljedeće korake:

SEO strategija koju smo primijenili

Pisanje blog članaka

Pisanje kvalitetnog sadržaja je ključno za privlačenje posjetitelja i poboljšanje rangiranja na tražilicama. Kreirali smo seriju blog postova relevantnih za ciljanu publiku klijenta. Sadržaj je bio fokusiran na trendove i inovacije u svijetu kreativnih alata, pružajući čitateljima vrijedne informacije i rješenja za njihove potrebe. Ova SEO taktika je omogućila web stranici klijenta da se bolje rangira za relevantne ključne riječi.

Optimizacija sadržaja

Analizirali smo i poboljšali postojeći sadržaj web stranice, uključujući naslove, opise proizvoda, meta opise i naslove, kako bismo osigurali bolje rangiranje na tražilicama. Optimizacija je obuhvatila i dodavanje ključnih riječi, stvaranje privlačnih i informativnih meta opisa te poboljšanje unutarnje strukture linkova. Kroz ovu SEO strategiju, povećali smo vidljivost web stranice u rezultatima pretraživanja.

Tehnički SEO

Osigurali smo tehničku ispravnost web stranice fokusirajući se na: Brzinu učitavanja stranice: Optimizacija slika, smanjenje veličine datoteka i korištenje brzih servera kako bi se osigurala brza i efikasna web stranica. Mobilnu optimizaciju: Poboljšanje prilagodljivosti web stranice na različitim uređajima, osiguravajući jednostavnu navigaciju i čitljivost sadržaja na mobilnim uređajima. Ispravnu strukturu stranice: Osiguranje pravilne hijerarhije naslova, korištenje strukturiranih podataka i jednostavne navigacije kako bi se poboljšalo korisničko iskustvo i indeksiranje od strane tražilica.

Rezultati nakon pola godine suradnje

Implementacija ovih strategija donijela je značajan rast prometa i prihoda. Kvantitativni podaci iz Google Search Console pokazuju sljedeće rezultate:
  • Klikovi: 44,7 tisuća u posljednjih 6 mjeseci (rast od 36% u odnosu na prethodnih 6 mjeseci)
  • Pojavljivanja: 1,08 milijuna u posljednjih 6 mjeseci (rast od 48% u odnosu na prethodnih 6 mjeseci)
  • Prihod: 47.579,38 € u prvoj polovici 2024. godine (rast od 120% u odnosu na isti period 2023. godine)
  •  
Prikaz u rezultatima +48%
Klikovi +36%
Prodaja +120%

Izjava klijenta o suradnji

što naša klijentica kaže

"Suradnja s Digitalnim Pulsom donijela nam je upravo ono što smo na početku suradnje definirali.

U periodu od 6 mjeseci povećali smo vidljivost i promet. Prvo bih spomenula potrebno povjerenje za ovakvu suradnju. Kontinuirana komunikacija, jasno postavljeni ciljevi i očekivanja te transparentnost i profesionalan pristup gđe Biljane u ovoj suradnji ulijevali su povjerenje i ukazivali na pozitivne rezultate.

Sada nakon 6 mjeseci postavljamo nove ciljeve u vidu određenih postotaka i brojki i ne sumnjamo u daljnje odlične rezultate."

N.B.
CEO tvrtke
Facebook